perjantai 13. huhtikuuta 2012

Puslajumppaa, vanteiden fiksailua ja kaarien sovittelua

Vuosi 2010 alkoi muutolla. Kuten aikaisemmin mainitsin, vanha talli oli hieman ahdas ja kun minulle tarjottiin paikkaa tallista, jossa olisi enemmän tilaa, tartuin tilaisuuteen. Auto oli pois tieliikenne käytöstä, joten trailerikyydillä oli mentävä.
Talven urakkana olivat takakallistuksenvakaajan uretaanipuslat ja Primeran peltivanteet. Etupään puslat sain vaihdettua jo aikaisemmin, takapään isoimmat puslat oli jo vaihdettu ja loput olivat odottaneet vuoroaan jo pitkään. Vieläkin jäi pari puslaa vaihtamatta, koska en taaskaan pudottanut kelkkaa alas. Vanhojen puslien kunnosta voi päätellä, että oli jo aikakin vaihtaa tilalle uudet.
Talven aikana hommasin Primeran peltivanteet, jotka Vannepaja käänsi ja levitti. Vanteiden spekseiksi tuli loppujen lopuksi 9x15", edessä et -17 takana -27. Renkaiden koko on 205/55/15. Tässä vanteet juuri Vannepajalta haettuna:
Lippaa näissä vanteissa on ihan kohtuudella. Pahoittelut huonoista kuvista, tällä tallikerralla ei ollut kunnon kameraa mukana.
Olin kuullut levitetyistä pelleistä jonkin verran kauhutarinoita. Lähinnä siitä, että niitä ei saada pitämään ilmaa. Itsellä oli yritys tehdä näistä heti ensimmäisellä kerralla pitävät ja se myös onnistui.
Aivan järjetön hommahan noiden kuntoonlaitto oli. Hiominen on homma, jota inhoan ehkä eniten kaikista. Ja näissä sitä riitti, koska pakkeliakin sai käyttää melkoiset määrät. Jos nyt pitäisi lähteä uudestaan tähän hommaan, jättäisin kyllä väliin. Sen verran monta iltaa jouduin noita hioessa tallilla viettämään, että vieläkään en haluaisi toista settiä vanteita laittaa kuntoon, vaikka näiden laitosta on kulunut jo pari vuotta. Täytyy kuitenkin sanoa, että lopputulos on mielestäni kaiken sen vaivan arvoinen.
Pohjamaali
Maali
Renkaat päällä
Tallin nurkassa oli maannut jo pitkän aikaa ZG-levikkeet ja talven aikana niitäkin tuli testattua paikalleen. Ajatuksissa oli jo pitkään ollut, että ne vielä jonain päivänä istuttaisin Silviaan, kunhan vain olisi sopivat vanteet tiedossa.
Ihan näillä vanteilla levikkeitä ei olisi voinut edes kuvitella paikalleen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti